Nye tider, ny forståelse

Leter du etter visdom og kunnskaper om livet? Gjennom historien er den samme visdommen og kunnskapen formidlet utallige ganger, på ulike måter. De store filosofene, Hermes, Buddha, Konfusius, Jesus, Einstein, Gandhi, John Lennon, Michael Jackson, Neale Donald Walsh, bare for å nevne noen.

Det er slett ikke noen automatikk i at den eldste beretningen er den riktigste – da vil man bare bli sittende fast i gamle dogmer og misforståelser, som svært mange dessverre gjør. Budskapet har nemlig alltid vært formidlet i en slik form at mottakerne var utrustet til å forstå det. For tusener av år siden måtte det fremlegges slik datidens mennesker tenkte. I dag kommer det på andre måter.

Nå tenker vi annerledes, og forstår mye mer av verden. Vi er åpne og mottakelige for mer konkrete, presise og komplekse budskap. Vi vet at banebrytende oppdagelser snur alt vi trodde på hodet, og er klare til å kaste våre gamle forestillinger dersom de nye er mer sannsynlige.

Derfor kan vi nå legge til side de eldgamle bøkene, og heller være oppmerksomme. For budskapet kommer hele tiden, helt til vi forstår. Hvor kommer budskapet fra nå? Hva er innholdet? Hvordan gjenkjenner du det som sant? Hvordan vil du bruke det? Hva kan det føre til? Hva betyr det for deg? Og for verden?