Tilbakevirkende kraft

Du har hørt om tilbakevirkende kraft. Oftest i forbindelse med regler som endres, som blir satt til å gjelde også for forhold som inntraff før regelendringen. Dermed påvirker regelen tilbake i tid. Det har folk flest ingen problemer med å godta.

Men det finnes tilbakevirkende krefter andre steder også. Hvis f.eks en kule ligger på kanten av en grop og slippes, vil tyngdekraften sørge for at kula ruller ned i gropa. Sekundet før var kula på kanten, nå er den på bunnen. Kula ble påvirket av en kraft som virket fra bunnen av gropa, tilbake i tid til der kula var et sekund tidligere. Tyngdekraften trekker til seg ting fra der de var før, til dit de er nå, såfremt ingenting holder dem tilbake.

Målene våre er også en slik tilbakevirkende kraft. Straks du har satt deg et mål, har du skapt en grop og plassert deg selv på kanten av den. Og såfremt du ikke klamrer deg fast, men slipper deg løs, vil du trekkes mot målet ditt i bunnen.

Når du ser det på den måten, vil målet føles mye mer oppnåelig. Det er ingenting som kan hindre deg i å nå frem, så lenge du setter deg i bevegelse. Akkurat som kula og tyngdekraften. Den tilbakevirkende kraften fra målet ditt vil fortsette å trekke deg inn. Fra der du var tidligere, til dit du skal.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s