Bare et tre?

De mulighetene vi utelukker ved å sette merkelapper på ting – «det er et tre» – frarøver oss den energien som egentlig finnes der fra de andre mulighetene.

Treet er også ly for været, det er hus for fugler, det er saftige og næringsrike frukter eller nøtter, det er styrke og smidighet som takler alle forhold, det er livskraft, det er klatrestativ for barna, det er ved til kalde dager, det er historietime når man teller årringer, det er elskovsrede og slagmark for ekorn og smådyr, det er oksygen og fotosyntese, det er skiftende farger, det er årstid, det er lyder av vind i greinene, hakkespett mot stammen, knekte kvister, rasling av løv, det er teksturer og overflater, det er skumle skyggefigurer og vakre skulpturer, det er uvurderlig byggemateriale, det er papir, det er julefeiring, det er broer, båter, møbler, leker, det er minner om sterke opplevelser, det er trygghet og holdepunkt, det er forventning om nye dager.

Kjente du energien du fikk bare av å se for deg treet utfra disse andre mulighetene? Den energien velger vi bare bort, istedenfor å suge den til oss. Og sånn er det med alt som omgir oss. Alt er så mye mer enn bare «et tre».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s